FOTO stian Broch
KOKK heini Pedersen og Nick Jensen
aPPETITT 1/2018
Sild
200 g sildefilet
100 g rugmel
50 g Dijon sennep
1 kg sukker
1 kg hvitvinseddik
5 korn sort, hel pepper
litt salt
Sildefiletene saltes litt i 12 timer. Smør Dijon sennep på kjøttsiden og legg sammen to fileter med skinnsiden ut. Vend i rugmel og stek i en panne med olje til de er gylne.
Vann, eddik, sukker og sort pepper kokes opp. Sildefiletene legges i en tett plastboks og den lune syltelaken helles over. Dette skal stå i ca. 4 uker før de er klare.
Sprøstekt løk
1 løk
100 g mel
1 dl melk
Løk skjæres i tynne ringer og legges i melk i 12 timer. Vend løken i mel og friter i olje på 160 °C til de er gylne. Legges på papir etter fritering.
Syltet løk
små delikatesseløk
200 g eddik
200 g sukker
Småløken skrelles og kokes i to minutter i vann. Kok opp eddik og sukker og hell over den kokte løken. Dette skal trekke i 24 timer i kjøleskapet før servering.