Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr «Smørrebrød» med stekt sild i syltelake

«Smørrebrød» med stekt sild i syltelake>

Sild

200 g sildefilet

100 g rugmel

50 g Dijon sennep

1 kg sukker

1 kg hvitvinseddik

5 korn sort, hel pepper

litt salt

 

Sildefiletene saltes litt i 12 timer. Smør Dijon sennep på kjøttsiden og legg sammen to fileter med skinnsiden ut. Vend i rugmel og stek i en panne med olje til de er gylne.

Vann, eddik, sukker og sort pepper kokes opp. Sildefiletene legges i en tett plastboks og den lune syltelaken helles over. Dette skal stå i ca. 4 uker før de er klare.

 

Sprøstekt løk

1 løk

100 g mel

1 dl melk

 

Løk skjæres i tynne ringer og legges i melk i 12 timer. Vend løken i mel og friter i olje på 160 °C til de er gylne. Legges på papir etter fritering.

 

 

Syltet løk

små delikatesseløk

200 g eddik

200 g sukker

 

Småløken skrelles og kokes i to minutter i vann. Kok opp eddik og sukker og hell over den kokte løken. Dette skal trekke i 24 timer i kjøleskapet før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev