Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr laks, rugbrød, vaktelegg og sennepsmajones

laks, rugbrød, vaktelegg og sennepsmajones >

1 pakke salmalaks grovsalt

4 vaktelegg

10 skiver med tynt rugbrød

1 ss laksekaviar

kjørvel og dill som salat

 

Laksen saltes i 20 minutter med grovsalt og skylles. Pakk den inn i clingfilm og damp den i ovnen på 39 °C til den har en kjernetemperatur på 36 °C. Legg den i isvann med en gang. Vakteleggene kokes i 2 minutter og 15 sekunder og legges i isvann. Ta av skallet og klargjør dem til bruk. 

Rugbrødskivene friteres i olje til de er sprø. Legg dem på papir og kjør skivene til smuler i en blender. Rull laksen i smulene og anrett den på en tallerken med egg, majones og friske urter som kjørvel og dill. Krydre med havsalt.

 

Sennepsmajones

1 ss god eddik

1 ss sennep

saft fra 1 sitron

1 eggeplomme

1 ts sennepskorn

3 dl solsikkeolje

 

Eddik, sitronsaft, sennep og eggeplomme piskes hvitt. Oljen tilsettes litt etter litt så majonesen ikke skiller seg. Kok sennepskornene to ganger og bruk dem til pynt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev