FOTO stian Broch
KOKK Are Nordtvedt og Tore Saegrov
appetitt 4/2014
Vaniljeis
2,5 dl melk
7,5 dl fløte
200 g sukker
1 vaniljestang
10 eggeplommer
Kok opp melk, sukker,fløte og vaniljestang.
Spe fløtesmeten i eggeplommene mens man rører hardt.
Siles og avkjøles og kjøres opp i ismaskin.
Klementinsorbet
500 g klementin
200 g sukker
Skrell klementiner og ha de i en pacojetboks, fyll på med 50 % sukkerlake til det dekker. Fryses ned og kjør opp dagen etter.
Bringebærsorbet
300 g bringebær
100 g sukker
Fyll frosne bringebær i en pacojetboks og fyll på med 50 %sukkerlake til det dekker bærene. Fryses ned og kjøres opp dagen etter.
Sukkerbrødbunn
3 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Vend inn siktet mel og bakepulver.
Ha det over på bakepapir, ca 2 cm tykt.
Stekes på 170 ° C i ca 7 minutter.
Italiensk marengs
240 g eggehvitter
300 g sukker
150 ml vann
Kok opp sukker og vann til 118° C og spe sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvittene mens maskinen pisker.
Kjør isene klare og fyll en kledd bolle med først vaniljeis, så sorbetene og legg til slutt på sukkerbrødbunnen.
Fryses hardt inn så den blir lett å få ut.
Ved servering sprøyter man marengsen rundt og brenner av med en skibrenner. Flamberes på bordet med Grand Marnier.