FOTO stian Broch
KOKK konditor Pierre Espic
appetitt 4/2014
Vaniljeis
1 l melk
125 g fløte
250 g sukker
8 eggeplommer
frø fra en vaniljestang
Kok melk og fløte med frø fra vaniljestangen sammen med eggeplommer. Kok opp til 85 °C. Sett blandingen i kjøleskapet slik at den får satt seg før den kjøres til is i en ismaskin.
Sjokoladeis
1 l melk
125 g fløte
250 g sukker
180 g mørk sjokolade
Kok melk og fløte med sukker og sjokolade til 85 °C. La blandingen stå noen timer i kjøleskapet slik at den får satt seg før den kjøres i en ismaskin til iskrem.Legg opp banansplitten med en delt banan per person. Lag queneller av iskremen og legg mellom den delte bananen. Pisk lett krem og legg den på toppen av isen. Pynt med finhakkede mandler og springle med profiterolsaus.