Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Banansplitt

Banansplitt>

Vaniljeis

1 l melk                                                                                 

125 g fløte                                                                                 

250 g sukker                                                                                    

8 eggeplommer                                                                                      

frø fra en vaniljestang

 

Kok melk og fløte med frø fra vaniljestangen sammen med eggeplommer. Kok opp til 85 °C.  Sett blandingen i kjøleskapet slik at den får satt seg før den kjøres til is i en ismaskin.

 

Sjokoladeis

1 l melk

125 g fløte

250 g sukker

180 g mørk sjokolade

 

Kok melk og fløte med sukker og sjokolade til 85 °C. La blandingen stå noen timer i kjøleskapet slik at den får satt seg før den kjøres i en ismaskin til iskrem.Legg opp banansplitten med en delt banan per person. Lag queneller av iskremen og legg mellom den delte bananen. Pisk lett krem og legg den på toppen av isen. Pynt med finhakkede mandler og springle med profiterolsaus.  

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev