Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Bakt boknafisk i lompe med løk og syrlig salat

Bakt boknafisk i lompe med løk og syrlig salat >

4 lomper av god kvalitet 

20 g gressløk 

20 g creme fraiche

100 g spinat 

50 g olje 

1 rødløk 

50 g sitron 

50 g sukker 

forskjellige sorter av små salatblader

 

 

Gressløkolje 

Ta spinat, gressløk og olje i en blender og kjør til en jevn og fin blanding. 

Kok opp og sil av.

 

 

Syltet rødløk 

Kok opp sitron og sukker. Tilsett hakket løk i staver og la det putre i 4 minutter. Sett løken i kjøleskapet, den blir rødere jo lenger den står kaldt. 

 

 

Krem 

Pisk creme fraiche til en fast konsistens. Tilsett finhakket gressløk, sitron og salt. 

 

 

Boknafisk 

Kutt små tynne strimler av boknafisk og bak den i ovnen på 160° C i 4 minutter. 

Legg boknafisken i bunnen  av lompa. Sprøyt kremen med gressløk jevnt over slik du får krem i hvert tygg. Dander fint med salat og syltet løk over. Avslutt med små dråper av gressløkoljen. 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev