4 lomper av god kvalitet
20 g gressløk
20 g creme fraiche
100 g spinat
50 g olje
1 rødløk
50 g sitron
50 g sukker
forskjellige sorter av små salatblader
Gressløkolje
Ta spinat, gressløk og olje i en blender og kjør til en jevn og fin blanding.
Kok opp og sil av.
Syltet rødløk
Kok opp sitron og sukker. Tilsett hakket løk i staver og la det putre i 4 minutter. Sett løken i kjøleskapet, den blir rødere jo lenger den står kaldt.
Krem
Pisk creme fraiche til en fast konsistens. Tilsett finhakket gressløk, sitron og salt.
Boknafisk
Kutt små tynne strimler av boknafisk og bak den i ovnen på 160° C i 4 minutter.
Legg boknafisken i bunnen av lompa. Sprøyt kremen med gressløk jevnt over slik du får krem i hvert tygg. Dander fint med salat og syltet løk over. Avslutt med små dråper av gressløkoljen.